Image Alt

Kracht van herinneringen

Kracht van herinneringen

Cursus

Activiteit details

  • 20 september 2023
  • 11:00 tot 13:00

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Thank you Kindly

Kracht van herinneringen

11:00 tot 13:00
20 september 2023

000000

Kracht van herinneringen

11:00 tot 13:00
20 september 2023

PRINT

Touwtje springen en knikkeren op het schoolplein en de vertrouwde geur van gemalen koffie uit een koffiemolen…

Het zijn herinneringen uit vroegere jaren. Dit levert mooie gesprekken op waar iedereen aan kan deelnemen. We hebben het over de Kracht van herinneringen. Een serie bijeenkomsten met een positieve insteek. Bijeenkomsten om weer even samen iets te ondernemen en elkaar beter te leren begrijpen. En voor u als mantelzorger een zee van herkenning.

Het Steunpunt Mantelzorg biedt de kracht van de herinneringen aan voor thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorger, woonachtig in de gemeente Hardenberg of Ommen. De focus ligt op het ophalen van goede herinneringen. Hiermee geven we juist aandacht aan hetgeen wat mensen met dementie nog wèl weten en kunnen. Dit zorgt voor mooie momenten in het contact met de mantelzorger,  in de groep en geeft daarnaast ook zelfvertrouwen aan de persoon met dementie.

De kracht van de herinneringen is opgebouwd uit 6 bijeenkomsten. Elke bijeenkomst is opgedeeld in twee delen. Tijdens het eerste gedeelte worden samen herinneringen opgehaald aan de hand van een thema. Bijvoorbeeld werk & hobby, schooltijd, huishouden, seizoensgebonden thema’s en zelfs verliefd, verloofd, getrouwd. In het eerste uur zijn we allemaal bij elkaar en is er ondersteuning van professionals en ervaren vrijwilligers.

In het tweede uur wordt de groep gesplitst. De mensen met dementie gaan heerlijk lunchen en verder praten over het thema onder begeleiding van een professional en de vrijwilligers. De mantelzorgers gaan dan samen in gesprek en krijgen informatie en tips onder begeleiding van een mantelzorgconsulent. Uiteraard is er ook voor hen een lunch.

Voor aanvullende informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met
Erna Martens: 06 83868846 / h.martens@carinova.nl
Ellen Bokdam: 06 57845087 / e.bokdam@carinova.nl

Deelname is gratis (inclusief lunch)