Image Alt

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief maart 2020

In deze tijd van het Coronavirus komt er veel op ons af en dat gaat ook zeker aan de Mantelzorgers niet voorbij. Hoeveel mantelzorgers ervaren juist nu een extra druk, nu de hulp voor elkaar minder vorm kan krijgen en de dagbestedingen en tehuizen op slot zitten. Schrijnende gevallen kom ik dagelijks tegen. Als coördinator van het Mantelzorgnetwerk kan ik er juist nu voor u zijn. Bel dus gerust wanneer u met vragen zit of hulp nodig heeft.

Mantelzorgnetwerk meer in beeld
Het Mantelzorgnetwerk krijgt steeds meer vorm en inhoud. Op de achtergrond zijn we bezig diverse zaken op beleidsniveau op orde te krijgen. Hiervan hopen we in het najaar verslag te doen. Daarnaast zijn we druk bezig met het zichtbaar maken van dit netwerk. De afgelopen periode zijn er diverse presentaties gegeven over het Mantelzorgnetwerk bij verenigingen en organisaties. Dit zullen we in de toekomst blijven doen om zo steeds meer mantelzorgers te bereiken. De komende maanden ligt dit stil vanwege de maatregelen i.v.m. het Corona-virus. We proberen wel digitaal in beeld te zijn.

Nu ook op Facebook
Begin dit jaar hebben we een facebook pagina gestart. Hierop vermelden we elke week de laatste nieuwtjes. Ook zullen we er voor mantelzorgers interessante informatie op zetten. De website wordt inmiddels goed bezocht en we zien dat mensen geholpen worden door de informatie die hierop te vinden is.

Hulpvragen
Hulpvragen komen binnen en het is mooi om te zien dat het netwerk goed ingezet kan worden bij het oplossen van deze vragen.

Publiciteit in Magazine Ommen Hardenberg
Vorige week is er een artikel gepubliceerd in het Magazine Ommen Hardenberg dat huis aan huis verspreid wordt. Tineke van der Linde is geïnterviewd over haar situatie als mantelzorger. Vanuit het Mantelzorgnetwerk geven wij informatie over wat wij kunnen betekenen. Zo werken we aan de bekendheid van het Mantelzorgnetwerk en mogelijkheden van ondersteuning voor mantelzorgers.

Mantelzorgwaardering
In het najaar is er voor de eerste keer de Mantelzorgwaardering uitgereikt waar 124 mantelzorgers gebruik van hebben gemaakt. De mantelzorgers ontvingen van de gemeente een VVV bon van 50 euro en de kerken gaven er nog een doos merci bij. Dit alles werd zeer gewaardeerd. Ook dit jaar hopen we weer vorm te geven aan de Mantelzorgwaardering. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer u zich hiervoor kunt aanmelden, registreert u zich dan bij het netwerk via de website.

Netwerkbijeenkomsten
In oktober zijn we met 32 professionals van 25 verschillende organisaties bij elkaar geweest om met elkaar te brainstormen over de toekomst van het Mantelzorgnetwerk. Dit was een waardevolle bijeenkomst. We willen vooral de zichtbaarheid van mantelzorgers vergroten en hun behoeften kennen. Door een nauwere samenwerking hopen we dat de lijntjes korter worden en de hulp sneller en dichterbij wordt gerealiseerd.

Aangesloten mantelzorgers en organisaties
Op dit moment zijn er 98 mantelzorgers en  19 organisaties aangesloten bij het netwerk. Als coördinator wens ik iedereen veel sterkte toe in de situatie waarin we ons op dit moment bevinden. Weet me te vinden als ik iets voor u kan betekenen.

Contact
Voor verdere informatie of een persoonlijk gesprek kunt u altijd contact opnemen met de coördinator van dit netwerk:
Jeannette Donken
Tel: 06-19 45 02 56
Email: info@mantelzorgnetwerkommen.nl

Wilt u deze nieuwsbrief blijven ontvangen, meld u zich dan aan via de website van het Mantelzorgnetwerk: www.mantelzorgnetwerkommen.nl. Zo blijft u op de hoogte van alle activiteiten die vanuit het netwerk worden georganiseerd.