Image Alt

Nieuwsbrief september 2021

Nieuwsbrief september 2021

Nu voor de meesten onder ons de vakantieperiode weer achter de rug is, merken we dat er een heel aantal zaken georganiseerd worden gedurende het komende najaar. Tijd om alles even voor u op een rij te zetten. En natuurlijk vanuit het Mantelzorgnetwerk een fijne nazomer gewenst.

Mantelzorgwaardering Ommen 2021
Vanaf maandag 13 september kan de jaarlijkse mantelzorgwaardering weer aangevraagd worden. Zoals de gemeente Ommen schrijft:
Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Dankzij mantelzorg kunnen mensen vaak langer thuis blijven wonen en contacten blijven onderhouden met hun eigen omgeving. Als mantelzorger komt er veel op u af. Het kost tijd en energie om de zorg en ondersteuning af te stemmen, praktische zaken te regelen en zelf in balans te blijven.
De gemeente Ommen heeft grote waardering voor alles wat u doet. In samenwerking met het Mantelzorgnetwerk Ommen hebben we besloten u dit jaar een Ommer cadeaubon van 50 euro aan te bieden.

Aanmelden kan zowel online via www.ommen.nl/mantelzorg als via een aanmeldformulier dat op te halen is bij de balie van het gemeentehuis. Mocht u mantelzorgers kennen, deel dan gerust deze informatie met hen.


Naastenavonden Dimence
Voor naasten (familie, buren,  en mantelzorgers van mensen met psychische problematiek worden naastenavonden georganiseerd door Dimence. Elke derde donderdag van de maand is er een bijeenkomst van 19 tot 20 uur. Deze wordt voor de volgende gemeentes georganiseerd: Almelo, Wierden, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Tubbergen, Twenterand, Hardenberg en Ommen. Bij elke avond sluit ook een professional aan om eventuele vragen te beantwoorden. Deelname is gratis en aanmelding kan via naasten-almelo@dimencegroep.nl
De volgende bijeenkomst is aanstaande donderdag 16 september. De overige data zijn te vinden in de agenda op de website van het Mantelzorgnetwerk.


Ont-moet
Voor mantelzorgers en hun naasten wordt op donderdag 30 september weer een ontmoetingsmoment georganiseerd door Carinova Mantelzorgondersteuning bij Theehuis Rozemarrie, Ridderinkweg 1 in Arriën. Samen een wandeling maken of even een goed gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee. Aanmelden hiervoor kan via h.martens@carinova.nl of via 06-83868846. Deze momenten worden met enige regelmaat georganiseerd en zijn ook terug te vinden in de agenda op www.mantelzorgnetwerkommen.nl


Gebakjesactie 2021
In de week van de ontmoeting, dit jaar 30 september tot en met 8 oktober, wordt de gebakjesactie weer georganiseerd door de Lions club Dalfsen-Ommen, Wijz Welzijn Ommen, Saam Welzijn Dalfsen en Evenmens Ommen. Kent u iemand die wel even wat aandacht verdient of een bezoekje erg fijn zal vinden, dan kunt u zich aanmelden via www.gebakjesactie.nl of via 0529-820996.


Informatie-avond ‘Vergeet mij niet’
Vanuit het Netwerk Dementie Noord-Oost Overijssel en de daarbij aangesloten organisaties wordt op dinsdag 26 oktober een informatie-avond georganiseerd voor iedereen met geheugenproblemen, partners, familie, professionals en andere belangstellenden. We hopen elkaar die avond te mogen ontmoeten voor een theatervoorstelling met aansluitend groepsgesprekken in zalencentrum de Kern van 19.30 tot 21.30 uur. De officiële uitnodiging volgt nog, maar zo kunt u het alvast wel noteren in de agenda.


Vitaal Ommen
Voor de zomer is de website www.vitaalommen.nl online gegaan. Dit is een nieuw online platform waar inwoners van de gemeente Ommen antwoord kunnen vinden op vragen rondom sport, bewegen, welzijn, financiën, vervoer en gezonde leefstijl. Er wordt op dit platform via diverse thema’s doorverwezen naar lokale instanties, verenigingen en initiatieven die wellicht kunnen helpen bij een vitaal leven. Uiteraard is het Mantelzorgnetwerk hier ook op te vinden.