Woonzorgcentrum De Hoekstee

Zorglocatie de Hoekstee is een onderdeel van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. De unieke huiselijke locatie is te vinden in het gezellige stadje Ommen. De Hoekstee biedt zorg aan cliënten met dementie, met een passend zorgzwaartepakket. De locatie is in alle kwaliteitsfacetten van zorgverlening en medische behandeling ingericht als levensfase-bestendige locatie.
Zorg binnen de Hoekstee
Binnen de Hoekstee is veel aandacht voor kleinschalige zorg. Cliënten die bij ons wonen, leven zo normaal mogelijk met elkaar in een huishoudelijke omgeving en kunnen zelf (met ondersteuning) hun dagelijkse leven inrichten. Kenmerkend voor de Hoekstee is de centraal gelegen keuken waarin onze kok dagelijks de maaltijd bereidt. Cliënten mogen daarbij helpen, maar de keuken is vooral ook een gezellige ontmoetingsplek voor cliënten, familieleden, vrijwilligers en medewerkers.
De Hoekstee biedt verschillende belevingsgerichte loopcircuits, zowel binnen als buiten. Daarnaast beschikt de locatie over een tuin die volledig is afgestemd op de beleving van de cliënt. Een plek waar hij op een actieve en genietende wijze kan verblijven. Cliënten beschikken over een eenpersoonskamer waarin een vaste kast en een bed met nachtkastje aanwezig zijn. Verder is de inrichting van de kamer (na afstemming met onze medewerkers) geheel vrij. Wij vinden het belangrijk dat de eigen woonsfeer ook binnen de Hoekstee teruggevonden wordt.
Activiteiten en dagbesteding
Naast de gebruikelijk aandacht en zorg biedt de Hoekstee veel aandacht aan wonen en welzijn door middel van inloopactiviteiten van verenigingen. Cliënten kunnen aanschuiven bij verenigingen binnen de Hoekstee. Diverse activiteiten sluiten zoveel als mogelijk aan bij de interesses en mogelijkheden van de cliënt. Daarnaast biedt de Hoekstee dagbesteding in dagbestedingsruimte “Aan de Vecht”.

Telefoon: 06-83129862

Email: m.zwijnenberg@zgijv.nl

Hessel Mulertstraat 20, Ommen
06-83129862