Image Alt

Mantelzorgwaardering

Waardering voor mantelzorgers vanuit de gemeente Ommen
De inzet van mantelzorgers verdient steun en waardering. Voor mantelzorgers woonachtig in de gemeente Ommen wordt elk jaar een kerstlunch of -diner georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg Carinova. Deze waardering heeft een ontspannen karakter waarbij ontmoeten en verhalen delen centraal staan. Deze waardering wordt mogelijk gemaakt door financiële middelen vanuit de gemeente Ommen.

Daarnaast wordt door de gemeente jaarlijks rondom de Dag van de Mantelzorg op 10 november een Mantelzorgwaardering uitgereikt, afgelopen jaar was dit in de vorm van een Ommer Cadeaubon. Mantelzorgers kunnen zich te zijner tijd via www.ommen.nl/mantelzorg aanmelden voor de waardering. Heeft u geen beschikking over internet, dan is het mogelijk om het aanmeldformulier op papier in het gemeentehuis in te vullen.

Waardering Jonge Mantelzorgers vanuit de gemeente Ommen
De gemeente Ommen financiert als blijk van waardering meerdere activiteiten voor Jonge Mantelzorgers (in verschillende leeftijdsgroepen). Het doel hiervan is herkenning en erkenning vinden bij elkaar. Weten dat je niet de enige bent kan de zorg al lichter maken. Ook draagt de gemeente bij aan respijtweekenden voor jongeren vanaf het voortgezet onderwijs.

Heeft u vragen over mantelzorgwaardering neemt u dan gerust contact op!