Image Alt

Mantelzorgwaardering

Waardering voor mantelzorgers vanuit de gemeente Ommen,

De inzet van mantelzorgers verdient steun en waardering. Voor elke mantelzorg in de gemeente Ommen wordt elk jaar een kerstdiner georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg Carinova. Deze waardering heeft een ontspannen karakter waarbij ontmoeten en onderlinge steun centraal staan. Deze waardering wordt mogelijk gemaakt door financiële middelen vanuit de gemeente Ommen.

Waardering Jonge Mantelzorgers vanuit de gemeente Ommen.

De gemeente Ommen geeft als blijk van waardering middelen om vier keer per jaar voor iedere leeftijd groep een activiteit te organiseren. Het doel hiervan is herkenning en erkenning vinden bij elkaar, het weten dat je niet de enige bent kan de zorg al lichter maken. Ook is er een bijdrage voor de respijtweekenden voor de jongeren vanaf het voortgezet onderwijs.

Dit jaar wordt er door de gemeente ook nog een Mantelzorgwaardering uitgereikt in de vorm van een VVV bon ter waarde van 25 euro. Mantelzorgers kunnen zich vanaf 23 september hiervoor aanmelden via: www.ommen.nl/mantelzorg. Heeft u geen beschikking over internet, dan is het mogelijk om het aanmeldformulier op papier in het gemeentehuis in te vullen. Aanmelden voor deze vorm van waardering kan tot uiterlijk 23 oktober 2019. Voor 10 november ontvangt u dan een bevestigingsbrief met de ophaalmomenten.

Heeft u nog vragen hierover neemt u dan gerust contact met ons op!