Categorie: Mantelzorg

Carinova Mantelzorgondersteuning

De mantelzorgconsulenten van het Steunpunt Mantelzorg ondersteunen de mantelzorger door het geven van informatie en advies en het ondersteunen bij het organiseren van zorg en hulpverlening voor diegene voor wie zij zorgen. Daarnaast denken zij mee hoe de mantelzorger eigen grenzen kan bewaken en zijn of haar eigen leven kan combineren zonder zichzelf voorbij te lopen. Tevens bieden zij lotgenotencontact aan, geven zij advies, het project kracht van herinnering en hebben zij specifieke aandacht voor jonge mantelzorgers.
Voor meer informatie: Telefoon: 0570-518185 E-mail: steunpuntmantelzorg@carinova.nl Website: https://www.carinova.nl/onze-zorg/mantelzorgondersteuning

Het Rode Kruis

Het Rode Kruis is een organisatie die zich sterk maakt voor en door mensen. Het Rode Kruis houdt zich bezig met zorg voor elkaar, het leggen van verbindingen tussen mensen en bieden mensen zowel nationaal als internationaal hulp.

Parkinson Vereniging

De Parkinson Vereniging is een patiëntenorganisatie die opkomt voor de belangen van patiënten met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme. De rol van partners en kinderen (soms tevens mantelzorger) krijgt ruim aandacht.
• Voorlichting en informatie over Parkinson
• Organiseren van Parkinson Café’s in Hardenberg

Contactpersoon voor Hardenberg is Joke Pullen.

WIJZ

WIJZ: WIJZ is de welzijnsorganisatie van Ommen. WIJZ biedt diverse activiteiten en projecten aan voor inwoners uit de gemeente Ommen. Voorbeelden hiervan zijn Meldpunt Eenzaamheid, het vervoersproject ‘Automaatje’, samen eten en ontmoetings- en beweegactiviteiten.
Voor meer informatie: Adres: Chevalleraustraat 10, 7731 EE Ommen Telefoon: 0529-712 500 E-mail: ommen@wijz.nu Website :https://www.wijz.nu/gemeente/ommen