Categorie: Mantelzorg

Carinova Mantelzorgondersteuning

De mantelzorg consulenten van het Steunpunt Mantelzorg ondersteunen de mantelzorger door het geven van informatie en advies en het ondersteunen bij het organiseren van zorg en hulpverlening voor diegene waarvoor zij zorgen. Daarnaast denken zij ook mee hoe de mantelzorger zijn eigen grenzen kan bewaken en zijn of haar eigen leven kan combineren zonder zichzelf voorbij te lopen. Tevens bieden zij lotgenotencontact aan, geven zij advies, het project kracht van herinnering en hebben zij specifieke aandacht voor jonge mantelzorgers.
Voor meer informatie: Telefoon: 0570-518185 E-mail: steunpuntmantelzorg@carinova.nl Website: https://www.mantelzorgondersteuningcarinova.nl/

Het Rode Kruis

Het Rode Kruis is een organisatie die zich sterk maakt voor en door mensen. Het Rode Kruis houdt zich bezig met zorg voor elkaar, het leggen van verbindingen tussen mensen en bieden mensen zowel nationaal als internationaal hulp.

Mantelzorg Advies Raad

Evenmens richt zich sinds 1981 als professionele organisatie op de informele zorg. Informele zorg is zorg die onbetaald en niet beroepshalve wordt verricht en waarvoor geen indicatie nodig is, zoals mantelzorg en vrijwilligerszorg.

Ommen, Overijssel, Netherlands

WIJZ

WIJZ: WIJZ is de welzijnsorganisatie van Ommen. WIJZ biedt diverse activiteiten en projecten aan voor inwoners uit de gemeente Ommen. Voorbeelden hiervan zijn Meldpunt Eenzaamheid, het vervoersproject ‘Automaatje’, samen eten en ontmoetings- en beweegactiviteiten.
Voor meer informatie: Adres: Chevalleraustraat 10, 7731 EE Ommen Telefoon: 0529-712 500 E-mail: ommen@wijz.nu Website :https://www.wijz.nu/gemeente/ommen