Image Alt

Mantelzorgwaardering

Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Dankzij mantelzorg kunnen mensen vaak langer thuis blijven wonen en contacten blijven onderhouden met hun eigen omgeving. Als mantelzorger komt er veel op u af. Het kost tijd en energie om de zorg en ondersteuning af te stemmen, praktische zaken te regelen en zelf in balans te blijven.

De gemeente Ommen heeft grote waardering voor alles wat u doet. In samenwerking met het Mantelzorgnetwerk Ommen hebben we besloten u dit jaar een Ommer cadeaubon van €50 aan te bieden.

Voorwaarden
Er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering:

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U woont in Ommen
  • U verleent langer dan 3 maanden en minimaal 8 uur per week mantelzorg

Per persoon verstrekt de gemeente één cadeaubon.

Vanaf 20 september kunt u zich aanmelden voor deze Mantelzorgwaardering. Dit kan via het digitale aanmeldformulier op www.ommen.nl/mantelzorgwaardering. Heeft u geen beschikking over internet? Dan is het ook mogelijk om het aanmeldformulier op papier in te vullen op het gemeentehuis. Aanmelden kan tot en met maandag 23 oktober 2023.
Voor 8 november ontvangt u dan bericht met meer informatie over de ophaalmomenten.

Via het aanmeldformulier kunt u zich ook registreren bij het Mantelzorgnetwerk van de gemeente Ommen. Zo blijft u op de hoogte van alle activiteiten voor mantelzorgers en de ondersteuningsmogelijkheden. Het mantelzorgnetwerk informeert u dan ook elk jaar weer over de mantelzorgwaardering.